fredag 14 september 2007

Nynäshamnsutflykt

För ungefär ett år sedan var jag på väg hem en lördag eftermiddag, hade just klivit av pendeltåget i Skogås. Då hör jag ett tjut, ett kusligt, människolikt (men ändå inte) långdraget tjut. "Vad var det?" Strax hördes också dunkandet och svaret kom farande. Ett ångloksdrivet tåg. Det var en mäktig syn när man annars bara ser de gamla vanliga pendeltågen. "Ett sånt måste jag åka med nån gång" bestämde jag.
Vi klev på i Sthlms Central och åkte till Nynäshamn. Det tog nästan två timmar! Loket är från början av 1900-talet. Vagnarna är från 40-talet.
I Nynäshamn pågick Skärgårdsmarknad och Bomässa. Vi käkade på "Statt" (rekommenderas verligen inte) och gick lite på marknaden. Hanna fick köpa några fler födelsedagspresenter till bästa kompisen. Hon hade redan bestämt sig för att ge henne ett set med polisbilar och polishelikopter mm, men vi tyckte hon gärna kunde komplettera med nåt annat. När vi frågade om hon ville köpa något mer, tyckte hon att det var en bra idé. Hon ville köpa några "ömtåliga saker", sa hon...Strax kommer några bilder från när Hanna lämnar paketen. Nu lite bilder av tåget:



1 kommentar:

ShieandJonas sa...

Vilket vackert tag! Tankte ni pa vilda vastern kanske nar ni akte?