fredag 1 augusti 2008

Kul på Kolmården

Igår kom vi äntligen iväg på sommarens numera (efter fem år) traditionsenliga Kolmårdenbesöket. Vi kom iväg vid åtta (lite senare än vi tänkt egentligen) och var där typ kvart i tio. Då började vi med safariparken. Det var roligt när en struts försökte äta upp bilen.


Men det var så många bilar och det gick såååå långsamt. Tog över en timme, mot i vanliga fall knappt en halvtimme. Väldigt varmt att krypköra i solen utan AC.


Den här starten gjorde att jag kände mig stressad nästan hela dagen. Min planering sprack liksom och jag har så svårt för att slappna av och anpassa mig till en ny tidsplan. Nåja, vi hade trevligt ändå.

Barnen fick bara leka en kort stund i Bamses värld för vi ville ta dem till poolen så de skulle få svalka av sig lite. Eller pool...det är väl mer en damm. Fast David kallar den för "havet"...



Hur som helst så var vattnet kallt, så det funkade bra.

Vad mer...? Aporna var coola, glassen var god, thaimaten var het, linbanan var...det roligaste av allt enligt David; dagens stora besvikelse var att vi inte hann åka den en andra gång. Och Hanna blev kanske mest besviken att vi inte hann se delfinshowen mer än en gång. (De har en ny delfinshow med Markoolio. Ganska skoj.) Men vad gör man när de ser så mycket intressant på vägen?!



Avslutade med lite förhandlingar i utgångsaffären, som slutade med klistermärken till David och liten delfin till Hanna. Damerna i familjen sov som stockar på vägen hem, men herrarna höll sig på något märkligt sätt vakna till halv nio.

Men nästa år ska vi försöka stanna två dagar, det tänkte jag redan innan vi åkte. Ju större barnen blir, desto mer finns att göra, så jag förstod att det skulle kännas kort om tid även om vi hade kommit in tidigare!

Vi brukar ju alltid vara minst en dag "efter" här på bloggen, så imorgon får jag berätta vad vi gjorde idag...!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en härlig semester sommardag. Fast det där med att åka i bilen verkar väldigt varmt! Usch!